Tévhitek hajápolással kapcsolatban

Hajbalzsam vagy haj pakolás?! Vagy hajban maradó balzsam?

Mit használjak a hajamra?

Szakmai munkám során gyakran hallom: „Nem kérek haj pakolást!” vagy „Nem szeretnék hajbazsamot!”

Alábbi cikkemben abban kívánok segítséget nyújtani, hogy könnyebben eligazodjatok a különböző hajápolási lehetőségek között. Mikor használjatok haj pakolást és mikor hajbalzsamot?

A haj külső rétege hámrétegből (Cutitulából), hajkéregből (Cortexből ) és hajbélből (Medullából) áll.

Hajunk számára nagyon fontos, hogy a Cuticula mindig zárva legyen, mert, ha nem, akkor kiszárad a Cortex, mely egy zselés kocsonyás anyag, mely a haj rugalmasságáért felel. Itt található a haj keratinja és különböző lipidek. Ezeket a részeket leginkább hajpakolással tötheted fel, melyben megtalálhatóak a hajnak nélkülözhetetlen ásványi anyagok. Ha a haj megfelelően fel van töltve, rugalmasabbá, könnyen kezelhetővé válik. Kérdezheted most, ettől már fényes is lesz a hajad? Nem.

A Cuticulát könnyebb, lágyabb anyagokkal ápoljuk, mint például a hajbalzsam vagy a hajban maradó balzsam. Ezeknek a hajápolóknak az a céljuk, hogy a hajszál szerkezetét lezárjuk, ezáltal a haj fényebb és könnyebben fésülhetővé válik.

Néhány jó tanács!

  1. Ha a hajpakolást otthon készíted, fedd le a bepakolt hajad egy zuhanysapkával vagy törölközővel. 5-10 perc hatóidő után alaposan öblístd le.
  2. Hajbalzsam helyes használata: először töröld meg a hajad, majd tedd fel a balzsamot a már megmosott hajadra. Pár perc után öblítsd ki a hajadból.
  3. A hajban maradó balzsamot, ahogy a nevében is benne van, nem kell kiöblíteni. Hetente többször is alkalmazd, száraz illetve nedves hajadra egyaránt.

Ha igazán szép ápolt egészséges frizurára vágysz, keress bátran!

Török Csilla mesterfodrász
+36 30 934 7918
www.torokcsilla.hu

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 4 =